top of page
Kreta ocean.jpeg

PEINTURE PERSONNELLE

Sur mesure,

avec un amour inconditionnel pour votre unicité

EFT is een prachtige en doelgerichte methode die kan ingezet worden bij alle mogelijke vormen van stress.
 

Hoe werkt het?

Er gebeuren voortdurend dingen in ons leven.

Alles wat er gebeurt, geeft een fysieke reactie in het lichaam.
Deze fysieke reactie heeft zijn eigen verwerkingstijd. Indien we alle tijd zouden krijgen of nemen, zou deze reactie zichzelf moeiteloos en natuurlijk afronden. Het resultaat hiervan is harmonie, ruimte en rust.

 

Een voorbeeld: wanneer we ons in een gevaarlijke situatie bevinden - echt of ingebeeld - zullen we steeds proberen te vechten, vluchten of verstijven. We proberen te overleven met de tools die we hebben. Als een hond gevaar detecteert en verstijft, zal hij eens de situatie voorbij is, de restenergie alsnog vrijlaten uit zijn systeem via trillen, lopen, schudden, springen, blaffen,…
Het meest natuurlijke is om ons lichaam te laten doen wat het wilt doen en nodig heeft.

Velen van ons hebben niet geleerd om onze fysieke en emotionele sensaties en gevoelens er gewoon te laten zijn of ze te laten stromen.

Daardoor komen ze vast te zitten in het lichaam.

Er gebeuren voortdurend dingen in ons leven waarop de reacties niet worden afgerond. Doordat dit spanningen genereert in ons systeem, geraken we op de duur heel beperkt in onze vrijheid en ontwikkelen we gezondheidsklachten.

 

Via EFT gaan we met liefde en compassie naar deze vastzittende gevoelens of spanningen toe. Terwijl we dit doen, houden we onze hersenen - met name het werkgeheugen - bezig met een taak die ze niet kunnen begrijpen. Deze taak heet ‘tapping’: het zachtjes kloppen op specifieke punten op het lichaam.

Door te tappen wordt de verbinding met de vastzittende fysieke reactie verbroken of wordt de oorspronkelijke reactie op de gebeurtenis - die eerder niet werd afgerond - nu wel afgewerkt.
In essentie: er wordt stroming gegenereerd en de energie kan weer op natuurlijke wijze bewegen. Zo komt er ruimte en vrijheid in jezelf en om te zijn wie je bent.

 

EFT is heel eenvoudig, maar het vraagt wel dat we met ons probleem of onze spanning aan de slag willen.

Via deze methode gaan we er namelijk naartoe.

EFT is ook zeer geschikt voor kinderen die doorgaans - nog meer dan volwassenen - zichzelf toestaan om spanningen te ontladen uit het lichaam.


Heb je nog vragen voor mij?

 

Voel je vrij om ze te stellen via steffisonqollimpiq@gmail.com of via whatsapp/telegram op het telefoonnummer 
+51 927 288 069.

Via deze zelfde weg of via het contactformulier
kan je ook een afspraak maken.

Mountain Range
bottom of page