top of page
DSC_5608.jpeg
IN ESSENCE-02.png

ONLINE SESSIES

vanuit het Andesgebergte

Tijdens een individuele online sessie beogen we zachtheid, kracht en herstel te brengen naar datgene wat je tegenhoudt om helemaal jezelf te zijn en je goed te voelen. Jij en jouw ervaring staan centraal in onze sessie. 

 

Welke uitdagingen liggen er mogelijks op je pad? Het gevoel vast te zitten, weinig (zelf)vertrouwen, post-traumatische stress, angsten, spanningsklachten, grote gevoeligheid, identiteitsverlies, vragen rond zingeving, verwarring,....
We kijken samen naar welke uitnodiging, groeikans of mogelijkheid tot heling er beschikbaar
 is. Daarmee gaan we aan de slag. 
We focussen telkens op wat jij zelf aanbrengt in de sessie, in het hier en nu. 

 

We gaan samen op pad
Alles wat je nodig hebt zit reeds in jou; soms vraagt het een begeleider, een coach, een gids, om even met je mee te kijken.

Door je inherente kwaliteiten en talenten te bevestigen, word je meer en meer jezelf. Door je je zelfwaarde te herinneren, je natuurlijke staat van waardig zijn, kom je weer in verbinding met jezelf.

Waar leidt dit pad je heen?

Je (zelf)vertrouwen en gevoel van stabiliteit groeit, je voelt jouw richting in het leven, je navigeert met groter gemak door je dagelijks leven, je weet (beter) om te gaan met uitdagingen, je leert verbinden met angst en uitdagende emoties op een veilige manier, en houdt meer van jezelf dan tevoren. Tot slot krijg je meer verbinding met je innerlijke schoonheid.

DSC_5161.jpeg

"Een 1:1 online sessie is als een liefdevolle spiegel waarin we kijken om die delen van onszelf te zien die om aandacht vragen.

Zo komen we opnieuw in contact met onze natuurlijke staat van zijn."

We maken gebruik van verscheidene tools die ons helpen op onze weg. De pijlers hierbij zijn creatieve therapie en emotional freedom technique (EFT).

Daarnaast steunen we ook op reflectie-oefeningen, geleide meditatie en visualisatie, healing technieken, down-to-earth en eenvoudige rituelen uit het Andesgebergte.  Elke sessie krijgt vorm door datgene wat je op dat moment inbrengt en de richting die je met het traject uit wilt.

Tevens krijg je inspirerende oefeningen mee voor thuis, zodat je jezelf verder kan blijven bekrachtigen in je dagelijks leven.

Wanneer we diep verbinden met onze binnenwereld, zijn we kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat we veiligheid ervaren; grond onder onze voeten.  Daarom verbinden wij met elkaar in een sfeer van respect en gelijkwaardigheid.

Compassie is onze bedding van waaruit we in alle veiligheid onszelf en onze omgeving kunnen verkennen, ervaren, voelen, ontmoeten, liefhebben en integreren. Meer over dit thema in mijn blogs over compassie als warm deken, compassie en bestaansrecht en basisveiligheid

Tijdens onze sessie activeren we het medicijn in onszelf om genezing te brengen naar die delen in onszelf die kwetsuren opliepen. We leren ze aanvaarden als boodschappers, liefhebben als kostbare aspecten van ons zijn en staan hen toe om ons de weg te wijzen.

DSC_2155.jpeg

Creatieve therapie

Hier kan je meer lezen over creatieve therapie en hoe deze therapievorm ons kan helpen.

Kreta ocean.jpeg

Emotional freedom technique

Hier kan je meer lezen over EFT en hoe deze techniek ons kan helpen.

VOOR WIE

 

Een belangrijk startpunt voor dit traject - kort, lang of iets daar tussenin - is de drive, het verlangen dat je voelt om te groeien, dichter bij jezelf te komen of je koers bij te stellen. Ik sta aan de zijlijn en begeleid je, terwijl jij jouw pad bewandelt.

In het geval dat kinderen in begeleiding komen, is het essentieel dat beide ouders oftewel alle opvoeders achter de begeleiding staan, en ook naar zichzelf kunnen en willen kijken.

PRAKTISCH

Afspraak maken:

Je kan contact opnemen via het contactformulier, via mail naar steffisonqollimpiq@gmail.com of via een bericht op whatsapp/telegram naar +51 927 288 069.

Duur:

Een sessie met volwassenen duurt een uur.

Een sessie met kinderen duurt 45 min.


Tijdzone:

Ik ben gevestigd in Peru (GMT -6). Er is een tijdsverschil van 6 uur tijdens de Belgische wintertijd en 7 uur tijdens de Belgische zomertijd. Afspraken kunnen doorgaan tussen 15u en 22u Belgische tijd.

Tarief:

Het tarief voor een sessie bedraagt €60. Voor mensen voor wie het financieel niet haalbaar is, kan een sociaal tarief worden toegepast. Soms werk ik ook gebaseerd op (gedeelde) uitwisseling. Dit betekent dat je de waarde van de sessie compenseert via iets anders dan geld. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Annulatie:

Ik ben gesteld op respect voor onze gezamenlijke tijd en energie.
Voor afspraken die niet 48 uur op voorhand worden geannuleerd, geldt er een verzuimvergoeding van €60. Deze vergoeding vervalt wanneer er sprake is van overmacht.
Ik dank je voor je medewerking en begrip.


FAQ


Waarom online sessies?

 

De meest voor de hand liggende reden is dat ik in Peru woon, met name in de Heilige Vallei van de Inca’s, gelegen in het Andesgebergte op bijna 3000 meter hoogte.

Ik vind het heel fijn om met mensen uit België te werken. Daar liggen mijn roots en ook een groot deel van mijn hart.
Met de tijd ben ik online sessies meer gaan appreciëren. Vooral sinds begin 2021 - toen het even niet anders kon - na 5,5 jaar live sessies en workshops uit te dragen in verschillende privé-praktijken (Jaspis in Dilbeek, Vitruvius in Steenokkerzeel en Monimo in Erps-Kwerps).

 

Het grote voordeel is dat ik mij hier in de Vallei nog beter in mijn vel voel zitten en vanuit die harmonie met jou kan verbinden, ook al is het via virtuele weg. Ik heb mijn hart gevolgd naar hier en ben meer afgestemd op mezelf en op overvloed dan ooit tevoren. Dat bekrachtigt mij enorm in mijn sessies, waardoor ik een stevig anker kan zijn voor jou.

 

 

Heeft een online sessie even veel effect als een live sessie?

Ik schreef een blog rond waarom online therapie werkt. Een online sessie heeft het potentieel om even krachtig te zijn als een live sessie. Het hangt ervan af waar je je zelf goed bij voelt. De veilige ruimte die we samen creëren overstijgt de ‘afstand’. Aanvaarding, compassie, moed en alle andere innerlijke kwaliteiten zijn voelbaar, waar je ook bent.

 

Bovendien verbind je je ook voor een deel met de plaats waar ik me bevind, de moederschoot van het Andesgebergte. Deze plek ademt aarding, natuur, onthaasting, schoonheid en overvloed, om maar enkele kwaliteiten te noemen.
Ik ervaar persoonlijk dat dit een grote bijdrage levert aan het succes van mijn sessies met cliënten.

 

Wat als ik een online sessie uitprobeer en het me toch niet blijkt te liggen?

Dat is oké. We mogen altijd eerst iets ervaren vooraleer te beslissen of het goed voelt. Je mag een gratis sessie van 20 minuten aanvragen waarin we elkaar een beetje leren kennen om te kijken of het goed voelt.
Zo je na onze sessie besluit dat het toch niet helemaal is wat je wenst of nodig hebt, ronden we samen af in positiviteit.

Lavender Fields

TIJD VOOR ONZE SESSIE

Ik ben ingeschreven bij de psychologencommissie als erkend psychologe (inschrijvingsnummer: 892114184).

 

Hier volgt een overzicht van de  opleidingen en workshops die mij vormden:

 • Master in de psychologie (Vrije Universiteit Brussel)

 • Klinische stage psychologie met kinderen in kwetsbare situaties (Fundación Alalay - La Paz, Bolivië)

 • Mindfulnesstraining (Edel Maex)

 • Vrijwilligerswerk in Egypte met de lokale gemeenschap (Bouworde vzw) en Zambia met blinde of slechtziende kinderen

 • Duplo-methodiek (Figuring Futures)

 • Jaaropleiding in de creatieve kindertherapie (Educatieve Academie)

 • Acceptance and commitment therapy (ACT academie)

 • Depressie en creatieve werkvormen (Educatieve Academie)

 • Ouderbegeleiding (In Bloei)

 • Live the connection (kernmodule)

 • Therapeutic art life coaching (Udemy)

 • Emotional freedom technique (In Bloei)

 • Helende rituelen uit de Andes (Casa K'anchay, Urubamba, Perú)

Naast deze bewust gekozen trainingen, werd ik op organische wijze onderwezen door heel wat ervaringen, zoals mijn soloreis doorheen Latijns-Amerika en Afrika, mijn twaalf jaren als ballerina, mijn kennismaking met de Native American zweethutten en mijn muzikale vorming in zang en dwarsfluit.

 

Ze hielpen mij kwaliteiten ontwikkelen die me nog steeds helpen bij het begeleiden van mensen.

Wat naar mijn gevoel echter doorweegt in al

mijn sessies is de innerlijke reis die ik zelf onderneem om mezelf te helen. 

Doorheen de jaren kwam ik alsmaar meer in verbinding met mijn eigen kwetsuren en uitdagingen, die me uitnodigden om weer helemaal mezelf te worden. Dit liet toe dat de compassie in mijn hart verdiept en ik steeds meer mezelf word.

In die zin zie ik mezelf ook als ervaringsdeskundige, maar bovenal, als eeuwige studente van het leven.

Broken Trunk

'"Jij mag zijn zoals je bent, om te worden die je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw wijze en op jouw uur."

- Anna Terruwe

bottom of page